Norsk fjordörrets unika kvalitet

Norsk fjordörrets unika kvalitet

Det råder ingen tvekan om att fjordörret är de norska fjordarnas juvel. Med sina helt unika kvaliteter och den djupröda färgen gör fjordörret alltid ett intryck där den ligger på tallriken.

Fjordörret är en regnbågslax som vuxit upp där saltvatten från havet blandas med smältvatten från snö och is. Här kan du läsa mer om den lyxiga fisken:

  • Fjordörrets kött har korta fibrer, vilket gör köttet spänstigt. Eftersom köttet samtidigt är så mört är fjordörret perfekt till råa, marinerade och lätt upphettade rätter, till exempel tapas, sushi, sashimi eller tartar.

  • Den råa fjordörret har en rik smak med en ren eftersmak.

  • Den djupt orangeröda färgen och köttets marmorering förstärker fjordörrets lyxiga karaktär. Den lever upp till kockarnas stränga estetiska krav och är därför en favorit hos både japanska och europeiska gastronomer.

Här kan du läsa mer om kvalitetsmärkningen Fjordörret