Öppna pilgrimsmusslor

Öppna pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslans magnifika vita muskel bara väntar på att du ska använda den i läckra rätter. Här visar vi hur du öppnar och rengör pilgrimsmusslor. 

  1. Skär loss ringmuskeln

    Skär loss ringmuskeln

    Lägg pilgrimsmusslan på en tjock kökshandduk med den platta sidan uppåt och den trubbiga änden mot dig. För in kniven mellan skalen, tryck och skär över muskeln som ligger nära kanten av den trubbiga änden. För kniven lätt upp under den platta delen av skalet och skär loss muskeln.  

  2. Lossa skalet

    Lossa skalet

    Böj försiktigt upp det övre skalet.

  3. Rensa insidan

    Rensa insidan

    Ta bort gälarna som ligger som en brun ring runt muskeln och körtlarna.

  4. Lossa innanmätet

    Lossa innanmätet

    Lossa muskelns körtlar från underskalet. Skölj i kallt vatten och torka på hushållspapper. Sedan är pilgrimsmusslan klar för tillagning.