Senapssill

Senapssill

Laga din egna senapssill, det tar lite tid, men blir otroligt gott. Varför inte lägga det i en vacker glasburk och ge bort som gåva till någon du tycker om.

  1. Sillen

    Sillen

    För att nå bästa resultat, använd färsk sill. Sillfiléerna ska ligga i ättiks- och saltlake över natten innan tillagning.

    Om du väljer att laga rätten med redan inlagt sill ska fisken ligga i kallt vatten i ungefär 30 minuter innan tillagning.

  2. Skär upp sillen

    Skär upp sillen

    Badda filéerna med lite hushållspapper och skär dem i 1 - 2 cm breda skivor.

  3. Såsen

    Såsen

    Rör ihop äggulor, senap, salt och vinäger i en skål. Späd ut med en blandning av solros- och olivolja under ständig omrörning med en ballongvisp. Det blir nu till en stel majonnäs.

  4. Blanda ingredienserna

    Blanda ingredienserna

    Smaka av såsen med salt, svartpeppar och lite citronsaft. Lägg ner den skurna fisken och de kryddor och örter du önskar.

  5. Blanda samman

    Blanda samman

    Blanda försiktigt samman alla ingrediernser.

  6. Uppläggning

    Uppläggning

    Servera senapssillen på tunt skivat rågbröd. Garnera med några tunna skivor purjolök, gräslök och en klick röd kaviar.

  7. Klar att servera

    Klar att servera

    Denna sillrätt passar utmärkt som aperitif eller som en del av ett smörgåsbord.

    Fler härliga recept för inlagd sill

    Glasmästarsill

    Inlagd spanskinspirerad sill