Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Lax- och svamppasta

Lax är nog den mest tacksamma råvaran som finns. Den passar till allt och smakar alltid gott. Dessutom är den nyttig, lätt att laga och den fisk som barn tycker mest om.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg3/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skiva svampen, skala och finhacka löken.
  • Häll lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn löken och svampen lätt (den ska få en ljus gyllene färg).
  • Häll på grädden och vinet (eller vattnet), salta och peppra. Låt puttra i ca 15 min så vätskan kokar ner.
  • Under tiden sätter du på saltat vatten till pastan och kokar enligt anvisning.
  • Stek laxbitar i lite olivolja i ca 3 min så den får en gyllenbrun yta, salta och peppra. Blanda pastan med svampsåsen.        
  • Lägg upp på ett serveringsfat, genom att varva pastan med de stekta laxbitarna.
  • Garnera med salviablad och ta några tag med pepparkvarnen över.