Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Tandoorikryddade laxspett med myntayoghurt

Tandoori eller tandoori masala är själva kryddblandningen. Oftast är det ju kyckling man förknippar med tandoori, men vi lovar att det går minst lika bra med lax.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i mindre bitar som är lagom för spettet.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och blanda med laxen.
  • Trä laxbitarna på grillspetten och lägg i marinaden i minst 20 minuter.
  • Grilla spetten några minuter på het glöd.

Myntayoghurt

  • Hacka myntan och vitlöken.
  • Blanda yoghurt med vitlök och mynta.
  • Smaka av med salt och peppar.

Tips! Lägg grillspetten i vatten någon timme innan grillning, detta gör att de inte lika lätt blir brända.