
Stekt ishavsröding med aioli
Fram med grillen! Grillad ishavsöring med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till.
Svårighet
Lätt
Ingredienser
Antal portioner
Dressing
Aioli
Gör så här
Rensa fisken och krydda med salt och nymald peppar.
Lägg på varm grill och låt steka ca 4 minuter på varje sida. Håll fisken varm på sidan av grillen.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.
Aioli:
Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
Servera gärna med lite kokt potatis.