Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås

Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås

Prova detta recept på carpaccio där tunna skivor fjordörret kryddat med salt, peppar och körvel serveras med äggsås, citrongelé och knäckebröd. En perfekt förrätt.

Svårighet Svår
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Egg cream

Citrus jelly

Crispy bread

Gör så här

  • Dela fjordörretfilén på längden.

  • Blanda salt, peppar och hackad körvel och rulla filéerna i blandningen så de blir täckta.

  • Rulla in varje filé hårt i plastfolie och frys ner dem i 3-4 timmar.

  • Skär den frusna rullarna i tunna skivor och lägg skivorna på ett fat.

Äggsås

  • Häll olja i en liten kastrull och värm den till 70 ° C (ta hjälp av termometer).

  • Lägg äggulorna i oljan och koka tills de börjar stelna, ca. 15 till 20 minuter.

  • Blanda äggulorna med smör till du har en slät kräm.

  • Krydda med salt och cayennepeppar.

Citrongelé

  • Pressa saften ur en citron, och riv skalet. Blanda citronsaft och skal med socker.

  • Tillsätt vatten tills du har 400 g vätska totalt. Vispa ned gelatinbladen.

Värm blandningen tills den kokar, och låt sedan koka i 30 sekunder samtidigt som du rör om. Häll blandningen i en form eller skål och låt den svalna något.

Sila blandningen genom en mjölsil.

Knäckebröd

  • Värm ugnen till 180 ° C.

  • Skär rågbröd i tunna skivor, sedan i mindre bitar och strö över lite olja och salt.

  • Placera skivorna på en bakplåt och grädda i ugnen tills de är krispiga, ca. 8-10 minuter.

  • Servera carpaccion med äggsås, citrusgelén och knäckebrödet.

Tips: Häll upp äggsåsen och citrusgelén genom spritspåsar – det gör serveringen lättare och får rätten att se ännu bättre ut.