Confiterad norsk fjordörret med pepparrotskräm

Confiterad norsk fjordörret med pepparrotskräm

Confitering är när man kokar fisk eller kött i fett för ett smakrikt och mört resultat. Här gör du din egen kryddolja som ger god smak.

Svårighet Svår
Betygsätt recept 1 5 5

Ingredienser

Antal portioner

Horseradish cream

Spinach and chive oil

Gör så här

  • Sätt ugnen på 70 °C.

  • Skär fisken i jämnstora bitar och finhacka chili och persilja.

  • Hetta upp lite av olivoljan, lägg i chili, persilja, stjärnanis och fänkålsfrön och fräs under omrörning några sekunder.

  • Tillsätt resten av olivoljan och sojaoljan och värm sakta i 5 minuter. Det ska inte koka.

  • Ta oljan från värmen och låt den svalna till 50–60 grader.

  • Strö salt i botten på en form och lägg i fjordörretbitarna. Strö över lite salt och peppar.

  • Häll på kryddoljan så att den täcker fisken, tillsätt lite mer olja om det behövs.

  • Tillaga i ugnen tills fjordörretbitarnas innertemperatur är 55 grader, ca 5 minuter.

  • Häll av oljan och låt fisken rinna av på hushållspapper.

Pepparrotskräm

  • Blanda gräddfil med riven pepparrot och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Spenat- och gräslöksolja

  • Blanda alla ingredienser i mixer eller med stavmixer.

  • Låt blandningen koka upp i en kastrull och koka sedan i 30 sekunder. 

  • Sila blandningen och låt den svalna.

Servera fjordörret med pepparrotskräm och spenat- och gräslöksolja.