Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Gravad norsk fjordörret med honung och akvavit

Man brukar oftast grava lax, men varför inte testa att grava fjordörret nästa gång? Här smaksätts den med honung, akvavit och örter.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Lägg fjordörret på en bricka eller fat med kanter med skinnsidan ner. Strö över salt och peppar. 

Örtblandning

  • Krossa korianderfrön, finhacka dillen och blanda med honung, akvavit och socker. Fördela örtblandningen på filéerna.
  • Täck med plastfolie och låt stå några timmar i kylskåp.
  • Vänd sedan fjordörret så att skinnsidan kommer uppåt och låt den marinera i kylskåp två dagar före servering.

Dressing

  • Vispa ihop senap och äggula och tillsätt oljan lite i taget till en tjock konsistens. Rör hela tiden.
  • Tillsätt crème fraiche, hackad kapris och dill och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Servering

  • Servera den gravade fjordörret i tunna skivor på små bitar vitt bröd, med dressing över.