Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk fjordörret med risoni

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den får lätt smak av andra ingredienser i gryträtter, som i det här receptet på fjordörret i risoni med schalottenlök och morot.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fisken i tärningar.
  • Finhacka schalottenlök och skär morot i små tärningar.
  • Stek schalottenlök, morot och risoni i smör tills schalottenlök är mjuk.
  • Häll i vitvinsvinäger och reducera tills några droppar kvar.
  • Lägg i kycklingbuljong, lite grann i taget, och låt risonin koka mellan varje gång du lägger i mer buljong.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Tillsätt grädde och koka tills du fått en bra konsistens.
  • Lägg i kuberna av fjordörret och låt dem koka i 1 minut i risonin före servering.
  • Servera fjordörret i risonin med färska örter ovanpå.