Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk fjordörret med tomatkompott och grönsaker

Fjordörret, tomatkompott och krispiga grönsaker vid sidan om. Ibland är de enkla idéerna de som är bäst.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 100 °C.
  • Lägg filéerna på en plåt med bak- plåtspapper, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Stek fisken i ugnen i 15 minuter.

Tomatkompott

  • Skär tomater i små tärningar, finhacka lök och vitlök och koka med olivolja på medel- värme i 5 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  • Skär sockerärtor och selleri i små bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter.

Servering

  • Servera fjordörret med tomatkompotten och grönsakerna.