Norsk fjordörret med tomatkompott och grönsaker

Norsk fjordörret med tomatkompott och grönsaker

Fjordörret, tomatkompott och krispiga grönsaker vid sidan om. Ibland är de enkla idéerna de som är bäst.

Betygsätt recept 1 5 5

Ingredienser

Antal portioner

Tomato compote

Vegetables

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100 °C.

  • Lägg filéerna på en plåt med bak- plåtspapper, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Stek fisken i ugnen i 15 minuter.

Tomatkompott

  • Skär tomater i små tärningar, finhacka lök och vitlök och koka med olivolja på medel- värme i 5 minuter.

  • Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  • Skär sockerärtor och selleri i små bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter.

Servera fjordörret med tomatkompotten och grönsakerna.