Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad

Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 80°C.
  • Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.
  • Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.
  • Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

  • Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.
  • Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Servering

  • Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.