Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad

Socker-saltad norsk fjordörret med fänkålssallad

Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,5

Ingredienser

Antal portioner

Fennel salad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 80°C.

  • Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter.

  • Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar.

  • Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en inre temperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

  • Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar.

  • Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Servera fjordörret med fänkålssallad och garnera med färska örter om du har.