Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och äpple

Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och äpple

Fjordörret lämpar sig väl för snabb upphettning, som i det här receptet. Som tillbehör bjuder du säsongens goda grönsaker – det blir en god förrätt eller smårätt.

Svårighet Svår
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Celery root cream

Sallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 80 °C.

  • Skär filéerna i små bitar.

  • Pensla en plåt med olivolja och strö över salt.

  • Riv citronskalet. Pressa också citronsaften till salladen.

  • Lägg bitarna på plåten och strö över salt, peppar och citronskal.

  • Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 42 grader, ca 10 minuter.

Rotsellerikräm

  • Skala och skär rotsellerin i bitar.

  • Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.

  • Häll av vattnet och mosa rotsellerin med grädde och smör.

  • Smaka av med salt och peppar.

Sallad

  • Skär stjälksellerin i bitar och koka 1 minut. Kyl sedan av.

  • Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar.

  • Blanda äpple och selleri och smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.

Servera fjordörret med rotsellerikrämen och äppel- och sellerisalladen.

Tips: Använd en melonsked och gör fina äppelkulor.