Wok med norsk rödspätta

Wok med norsk rödspätta

Rödspätta är en fisk som passar perfekt att ha i woken. Dess smak lämpar sig bra till de kryddor som används i wokrätter. Om du har bråttom använd frysta wokgrönsaker och färdiggjord sås.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör

Gör så här

  • Skär fisken i tjocka skivor.

  • Värm upp oljan i wok eller en djup stekpanna.

  • Stek fisken snabb, ca 1 minut. Ta upp den.

  • Skär grönsakerna i strimlor och stek i 2-3 minuter. Häll på sojasåsen.

  • Blanda ner potatismjölet i fiskbuljongen, häll ner vätskan i woken. Rör om och låt koka upp.

  • Blanda ner sötsår sås, lite salt och per

  • Vänd ner fisken försiktigt och värm upp, tar ca 1 minut.

  • Servera med ris eller nudlar.

Tips: Wok kan krydres på mange andre måter, f eks med hvitløk, chilipepper og ingefær, alt etter egen smak.