
Ansjovis- och prästostbakad hälleflundra
Ansjovis- och prästostbakad hälleflundra är en riktigt härlig bjudrätt. Receptet är för 10 personer. Använd stektermometer så blir fisken perfekt.
Ingredienser
Spice coating
Dressing
Sallad
Gör så här
Kryddtäcke
Finhacka ansjovisen och riv prästosten.
Blanda alla ingredienser i det rumstempererade smöret till en jämn smet.
Lägg sedan ett lager på hälleflundrafilén, ungefär som när man griljerar en julskinka.
Baka hälleflundran på 200 grader i ca 15-20 min, använd en stektermometer för ett perfekt resultat. Fisken är klar vid en innertemperatur på ca 50 grader.
Dressing
Kör de 4 äggulorna och resten av ingredienserna till dressingen, utom oljan och crème frâichen, i en mixer eller matberedare.
När du har fått en jämn smet börjar du sakta droppa i oljan. Häll i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknat.
Avsluta med att röra i crème frâiche.
Sallad
Hacka dillen
Skär brödet i små tärningar och vänd de i oljan och hackad dill.
Baka i ugnen på 175 grader i ca 10 min eller tills krutongerna fått en fin gyllenbrun färg.
Skaka gärna runt dem efter halva tiden.
Plocka salladsbladen, dela tomaterna i två delar och skiva rödlöken.
Vänd grönsakerna i dressingen och lägg upp på tallriken.
Toppa med bitar av fisken och dillkrutongerna.