Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Norsk hälleflundra passar fint att grilla och tillsammans med grönsaker i folie får du en härlig sommarmiddag. Enkelt, snabbt och gott att bjuda på.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,09302418604651

Ingredienser

Antal portioner

Herb butter

Vegetables

Gör så här

Marinera fisken:  

  • Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.

  • Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas.

Örtsmör:  

  • Hacka de färska örterna.

  • Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.

  • Smaka av med några droppar citronsaft.

  • Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.

Foliebakade grönsaker:  

  • Skär zucchinin i skivor.

  • Skär rödlöken i tunna ringar.

  • Skär bifftomaterna i tjocka skivor

  • Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.

  • Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.

Grillning:  

  • Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.

  • Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.

  • Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.

  • Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.