Ugnsbakad norsk hälleflundra med grönt örttäcke

Ugnsbakad norsk hälleflundra med grönt örttäcke

Norsk hälleflundra lämpar sig utmärkt för ugnsbakning. Den får en fast och fin konsistens. Med örttäcket och smörstekt svamp blir det en riktig festmåltid.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,05882

Ingredienser

Antal portioner

Tomato compote

Herb coating

Mushroom mix

Gör så här

  • Lägg hälleflundrefiléerna i saltlake i 10 minuter och torka av dem med hushållspapper.

  • Fräs tomatpuré i lite olja tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften.

  • Tillsätt tomaterna och koka alltihop tills det blir en tjock gröt. Pressa blandningen genom en finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och färsk basilika.

  • Kyl av och fördela sedan blandningen ovanpå hälleflundrorna.

  • Rensa bort stjälkarna från persiljan och basilikan och skölj. Kör örterna i en matberedare tillsammans med Panko-ströbröd tills du får en ljusgrön massa. Strö det ovanpå fisken.

  • Stek hälleflundrefiléerna i ugnen på 200 grader i 6–8 minuter.

  • Koka grädde och mjölk tills det tjocknar lite. Smaka av med riven parmesanost, salt, peppar och lite citronsaft.

  • Rensa svampen ordentligt med en borste och dela de största.

  • Stek svampen på hög värme i lite solrosolja och smör. Lägg inte för mycket svamp i pannan samtidigt eftersom den då kan bli kokt och inte stekt. Smaka av med salt och peppar.