Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky

Havskräftor med ingefärsglaserade rötter är relativt enkelt att laga och blir läckert och gott. Med morötter i olika färger får du dessutom en vacker tallrik.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Skala och skär ner morötterna i jämntjocka bitar så att koktiden blir lika. Använd gärna både orange, gula och röda morötter.

  • Hetta upp en stekpanna och stek morötterna i olja tillsammans med sockret tills de börjar få färg.

  • Tillsätt den finrivna ingefäran och skaldjursfonden. Koka i skaldjursfonden tills morötterna är al dente.

  • Vänd ner smöret och tillsätt den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar.

  • Halstra de råa skalade kräftstjärtarna, salta och peppra.

  • Lägg morötterna på tallrikar och kräftstjärtarna ovanpå. Ringla såsen över.