Glasmästarsill

Glasmästarsill

Gör din egen glasmästarsill. Det är enkelt och blir godare än köpt. Tänk på att den ska dra ett dygn så lite planering krävs.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,85714

Ingredienser

Antal portioner

Lag

Gör så här

  • Börja med att koka ättika, vatten och socker för att göra ättikslagen.

  • Smaka på sillen du har köpt. De flesta sillsorter smakar bättre om du låter dem dra ett par timmar i kallt vatten eller mjölk. Mjölk oavsett sort drar enkelt ut saltet.

  • Torka av sillfiléerna och skär dem i bitar.

  • Skiva lök och grönsaker. 

  • Varva lök, grönsaker, kryddor och sill i en burk eller kruka.

  • Häll över rikligt med kall ättikslag.

  • Sätt på lock och låt sillen stå 1 dygn innan servering. 

Servera tillsammans med grovt rågbröd.