Inlagd spanskinspirerad sill

Inlagd spanskinspirerad sill

Vår kära sill kan tillagas på många sätt. Den här med inspiration från Spanien får sin smak av vitlök, koriander och saffran.

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Hacka schalottenlök, morötter och vitlöksklyfta i tunna skivor. 

  • Salta och peppra på sillfiléerna. 

  • Doppa skinnsidan i vetemjöl och stek filéerna med skinnsidan nedåt i olja på stark värme i cirka 1 minut.

  • Ta upp sillfiléerna och lägg grönsaker i pannan. 

  • Stek grönsakerna i olja tills de blir gyllenbruna. 

  • Tillsätt ättika, vatten, korianderfrön, saffran och lagerblad.  

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Häll blandningen över fisken och låt det svalna. 

  • Strö färsk koriander över vid servering.