Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

Det här kumminkryddade knäckebrödet med brynt vispat smör är riktigt läckert till skaldjur och fisk.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,8

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

7 kakor
Ca 30 min (starta förberedelserna 3 timmar innan)
 
Fördeg

  • Rör ut honung och jäst i den ljumma mjölken, tillsätt mjölet (2 dl rågmjöl och 0,5 dl vetemjöl). 

  • Låt stå i 2 timmar. 

Deg

  • Sätt ugnen på ca 220 grader.

  • Blanda salt, kummin (måtta efter egen smak), 5 dl rågmjöl och 1 dl vetemjöl med fördegen.

  • Baka ut degen till runda bollar, som kavlas till tunna kakor.

  • Jäs kakorna på plåt i ca 20 minuter.

  • Nagga och grädda först 5 min.

  • Sänk sedan värmen till 180 grader och grädda ytterligare i 8 minuter. 

Brynt vispat smör

  • Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det fått en gyllenbrun färg och doftar nöt och karamell.

  • Kyl smöret tills det hårdnar, men utan att bli stelt.

  • Vispa sedan upp smöret mjuk.

  • Servera till knäckebrödet.