Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Apelsinbakad norsk lax

Vill du ha en supergod, lättlagad sommarlunch? Prova den här fräscha apelsinbakade laxen.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tvätta och finriv apelsinskalet.
  • Skär laxsidan i 4 bitar. Lägg i en smord ugnssäker form.
  • Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen ca 12 minuter.
  • Sila de svarta bönorna under rinnande vatten.
  • Finhacka schalottenlök och sötmandel.
  • Halvera tomaterna. Finhacka rosmarin.
  • Blanda ihop allt med ruccolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar.
  • Låt dra i 5 min.
  • Lägg upp den färdiga laxen tillsammans med bönsalladen.
  • Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.