Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Asiatisk lax i folie

Denna laxrätt är en riktig smakbomb. Att den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter gör den till en riktig vinnare i sommar. 

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela laxen i 4 bitar.
  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilin och skär i tunna skivor. Du kan variera och byta ut den röda chilin mot andra varianter – till exempel gul spansk peppar. Välj den eller de som passar just din smak!
  • Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk.
  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.
  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med mangold i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.
  • Grilla i ca 10-15 minuter.
  • Servera gärna med kokt ris.