Asiatisk lax i folie

Asiatisk lax i folie

Denna laxrätt är en riktig smakbomb. Att den tillagar sig själv på grillen på bara 10 minuter gör den till en riktig vinnare i sommar. 

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3,34319230769231

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Dela laxen i 4 bitar.

  • Skala vitlöksklyftorna och skär dom i tunna skivor. Kärna ur chilin och skär i tunna skivor. Du kan variera och byta ut den röda chilin mot andra varianter – till exempel gul spansk peppar. Välj den eller de som passar just din smak!

  • Skala ingefäran och riv den fint, ca 2 msk.

  • Blanda kokoskrämen med limesaft, vitlök, chilis, sambal oelek, soya samt ingefäran.

  • Salta och peppra laxen och lägg den på 4 st smörade folieark med mangold i botten. Fördela kokosröran över laxen och strö över koriander. Vik ihop foliepaketen.

  • Grilla i ca 10-15 minuter.

Servera gärna med kokt ris.