Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Carpaccio på lax asian style

Amirs finalförrätt i Sveriges Mästerkock fick alla i juryn att jubla. Här kommer en grym variant med lax som du kan imponera med nästa gång svärföräldrarna kommer på besök.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skiva laxen så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
  • Dela rågbrödet i bitar stora som tumnageln. Fräs det knaprigt i en klick smör och låt droppa av på en bit hushållspapper.
  • Bryn smöret, lägg i ingefära och soja och låt fräsa 30 sekunder. Håll varmt.
  • Häll på den pressade limen på laxskivorna. Låt marinera i 3–4 minuter.
  • Lägg upp laxen tätt bredvid varandra på fyra tallrikar.
  • Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili. Strö över flingsalt och peppra. Lägg på rågbrödet. Häll över det brynta smöret vid servering.

Tips: Ju längre du marinerar laxen desto mer “tillagad” blir den.