Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Citrusgravad lax

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka.
  • Skär bort fett, hinnor och dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
  • Tvätta citrusfrukterna och riv det yttersta skalet fint.
  • Hacka grönpeppar.
  • Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar.
  • Gnid in laxen med kryddblandningen.
  • Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå den över laxen.
  • Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.