Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Grava laxen själv är lätt och blir riktigt gott. Dessutom får du tid att umgås med gästerna eftersom du gravar den i förväg.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3,51852

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Stöt enbären fint i mortel. Plocka timjan och hacka rosmarinen fint. 

  • Blanda alla ingredienser förutom laxen.

  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka. 

  • Gnid sedan kryddblandningen över laxen och låt stå i rumstemperatur tills blandningen börjat smälta.

  • Ställ laxen kallt. Gärna i kylskåp minst ett dygn.