Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,15152

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Dela laxen i 4 portionsbitar.

  • Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön. 

  • Grilla ca 2 minuter per sida.

  • Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.

  • Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.

  • Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.

  • Smaka av med salt och peppar.