Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela laxen i portionsbitar.
  • Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön.
  • Grilla ca 2 minuter per sida.
  • Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.
  • Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.
  • Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.
  • Smaka av med salt och peppar.