Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fiskgratäng med lax

Denna enkla och läckra fiskgratäng med lax kan du variera med olika örter. Gör gärna en stor portion, så att du kan frysa in en del av gratängen för att äta den en dag när du inte har så mycket tid över för matlagning.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 200 °C.

  • Skär laxen i tärningar (cirka 2 cm). Skär salladslöken i tunna skivor och finhacka persiljan.

  • Vispa ihop vetemjöl och matlagningsgrädde i en kastrull och låt koka upp under omrörning.

  • Smaksätt med salt, peppar och riven muskot.

  • Vispa ihop äggen i en bunke och tillsätt såsen lite i taget. 

  • Vänd ner laxtärningarna, salladslöken och persiljan.

  • Häll över allt i en smord eldfast ugnsform. Strö över en blandning av ströbröd och parmesan.

  • Grädda fiskgratängen i nedre delen av ugnen i cirka 25—30 minuter.

Råkostsallad

  • Riv morot och äpple och pressa över lite citronsaft. 

Servera fiskgratängen med råkostsallad och gärna lite ris.

Tips: Med olika örter i fiskgratängen kan du variera smaken.