Gravlaxsallad på norsk lax

Gravlaxsallad på norsk lax

Gravad lax är riktigt bra sommarmat. Om du gravar själv är det lika bra att göra lite extra. Gravad lax håller sig 1-2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 2,69231076923077

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Tina ärterna och hårdkoka äggen.

  • Dela äggen på mitten och separera gula och vita.

  • Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.

  • Skär cocktailtomater i klyftor.

  • Finhacka sallad och dill.

  • Skär gravlaxen i skivor.

  • Lägg salladen i botten av ett serveringsfat.

  • Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg och dill.

  • Servera med gravlaxsås och ett mörkt kuvertbröd till. 

Källa: www.spisa.nu