Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad lax med sallad av curry, äpple, potatis och getost

Grilla lax är hur enkelt som helst. Med de här annorlunda tillbehören får du en smakupplevelse utöver det vanliga. 

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka upp färskpotatisen, låt svalna och dela sen i skivor.
  • Koka upp kapris, russin, 3 msk citronjuice och 3 msk olivolja i en kastrull.
  • Mixa därefter blandningen i en blender till en slät dressing. Smaka av med salt och eventuellt mer citron.
  • Skiva äpplet i tärningar och fräs tillsammans med curry i olivolja i 1 minut.
  • Häll på vinägern och dra av kastrullen från värmen.
  • Häll äppelcurryn över potatisen och blanda om ordentligt.
  • Tillsätt finstrimlad purjolök, sallad samt getost och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Krydda laxen med salt och grilla ca 3 minuter på varje sida. 
  • Slå lite kapris- och russindressing över laxen vid servering.