Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillrökt lax med blomkålscreme

Har du en klotgrill är det lätt att grillröka laxen. Du lägger bara några enriskvistar direkt på glöden.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela upp laxen i 4 bitar. Salta laxen och låt den stå i minst 15 minuter.
  • Tänd grillen och låt den bli varm, lägg enris på glöden och lägg laxen på gallret. Lägg sedan på locket och låt laxen röka färdigt på eftervärmen i ca 15 min.
  • Skala och skiva gurka och äpplen i grova tärningar.
  • Blanda samman gurka, äpple, citronsaft, rivet citronskal och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd i grovhackad dill.
  • Skär blomkålen i tunna skivor och finhacka löken. Koka blomkålen och löken mjuk i vatten, tag upp och häll av vattnet.
  • Mixa blomkålen och löken slät tillsammans med crème fraîche i en blender.
  • Servera laxen på en bädd av blomkålscreme, vid sidan av gurksalladen.