Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt

Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något gott en varm sensommardag.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.
  • Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar.
  • Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter.
  • Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär äpplet i tärningar.
  • Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.