Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt

Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt

Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något gott en varm sensommardag.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,2

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Tillagningstid: 40 minuter om laxen gravas dagen innan.
 

  • Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.

  • Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar. 

  • Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter. 

  • Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.

  • Skär äpplet i tärningar. 

  • Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar. 

  • Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.