Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ingefärsgravad lax

Det fina med att grava lax själv är att det blir mycket godare än att köpa färdiggravad. Dessutom kan du förbereda den dagen innan så att du kan umgås med gästerna.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten och torka därefter den väl.
  • Skär bort laxens synliga fett och hinnor. Dra sedan bort ryggbenen med tång eller pincett.
  • Blanda ihop kryddorna.
  • Skala och riv den färska ingefäran fint, hacka myntan. Blanda ner i kryddblandningen.
  • Gnid in kryddblandningen i laxen och låt stå kvar ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta.
  • Låt laxen ligga kylskåpskallt minst ett dygn.