Lättgrillad lax med avokado, mango och soja

Lättgrillad lax med avokado, mango och soja

Laxen ska bara grillas hastigt och sedan marineras och skivas upp. Enkelt och gott.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Grilla laxen hastigt på alla sidor i högst 1 minut totalt.

  • Finriv ingefäran, hacka citrongräset och finhacka chilin.

  • Blanda soja, ingefära, citrongräs, chili, lime (saft och skal efter egensmak) och sesamolja i en bunke.

  • Lägg sedan laxen i en plastpåse och slå i sojamarinaden.

  • Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylen.

  • Kärna ur och skala avokadon, lägg den i en matberedare tillsammans med olivolja och limejuice. Mixa till en slät creme. Smaka av avokadocremen med salt.

  • Hyvla rädisan, tärna mangon och riv pepparroten.

  • Skiva laxen i centimetertjocka skivor vid servering och toppa med sojamarinaden, avokadocremen och de råa grönsakerna.