Lax i röd curry och kokosmjölk

Lax i röd curry och kokosmjölk

Uppskattar du asiatisk mat? Då kommer du gilla lax i röd curry och kokosmjölk.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,18122628571429

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Skär laxfilén i stora tärningar.

  • Värm sojaoljan i en panna och bryn laxtärningarna på alla sidor.

  • Lägg tärningarna på ett fat.

  • Fräs schalottenlöken i pannan ca 2 minuter.

  • Tillsätt Thai röd curry och kokosmjölk. Rör om ofta.

  • Häll i sojasås, strimlad röd chili utan kärnor, fisksås, fiskbuljong och socker.

  • Blanda i laxtärningarna, vårlök, limeblad och låt det hela småkoka i 2-3 min.

  • Strö över färsk koriander och servera med jasminris.