Lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm

Lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm

Bjud över några vänner på lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm. Det blir garanterat en trevlig kväll.

Svårighet Svår
Betygsätt recept 1 5 2,88235

Ingredienser

Antal portioner

Ratatouille

Parmesankräm

Gör så här

  • Börja med ratatouillen.

  • Finhacka den ena schalottenlöken, grovhacka de två andra.

  • Fräs finhackad schalottenlök, tomater och tomatpuré i olja i 2—3 minuter.

  • Sänk värmen och låt såsen småputtra i minst 30 minuter, gärna längre.

  • Rör i grönsakerna de sista minuterna, de ska vara spröda när de serveras och behöver inte koka länge.

  • Koka in crème fraîche till parmesankrämen tills det återstår ca 1 dl.

  • Rör i riven parmesan så den smälter i crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.

  • Skär laxfilén i fyra jämna bitar, strö över salt och stek dem gyllenenbruna i olja, ca 2 minuter på varje sida.

  • Fördela ratatouillen på varma tallrikar med en laxfilé på toppen.

  • Lägg ett litet ”ägg” av tapenade på varje laxbit och lägg på en liten skiva parmesan.

  • Droppa den fylliga såsen runt om.

  • Tips! Skinnsidan av laxfilén är mörk. Det är mest delikat om detta mörka skärs bort före tillagning.