Laxgryta på asiatiskt vis

Laxgryta på asiatiskt vis

En smakrik fiskgryta baserad på lax och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,35366

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Skär laxen i tärningar.

  • Fräs currypasta med lite olja i en gryta.

  • Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.

  • Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås.

  • Koka upp, minska värmen och låt det koka i 10 minuter.

  • Skär pak choy i bitar, några sparris, bönor och tillsätt i grytan.

  • Koka i ca. 5 minuter och krydda med salt.

  • Lägg i laxtärningarna i grytan och låt dem dra 2-3 minuter.

Servera grytan med kokt ris.

Tips: Om du inte kan hitta pak choy kan du istället använda salladskål.