Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Laxgryta på asiatiskt vis

En smakrik fiskgryta baserad på lax och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i tärningar.
  • Fräs currypasta med lite olja i en gryta.
  • Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.
  • Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås.
  • Koka upp, minska värmen och låt det koka i 10 minuter.
  • Skär pak choy i bitar, några sparris, bönor och tillsätt i grytan.
  • Koka i ca. 5 minuter och krydda med salt.
  • Lägg i laxtärningarna i grytan och låt dem dra 2-3 minuter.
  • Servera grytan med kokt ris.

Tips: Om du inte kan hitta pak choy kan du istället använda salladskål.