Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Laxtaco

Taco är en riktig fredagstradition för många, men kanske vore lite variation på sin plats? Prova med lax i tacosen nästa gång, det kommer att bli en ny favorit. 

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 125 grader eller temperaturen som anges på förpackningen med tortillas/tacoskal/tacotubes.
  • Skär laxen i tärningar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Koka laxbitarna snabbt i flytande margarin i en het stekpanna med hälften av taco-kryddan. Lägg laxen åt sidan.
  • Fräs löken tillsammans med resten av taco-kryddan.
  • Tillsätt vatten och tacosås och låt det hela koka upp.
  • Lägg tillbaka laxen i stekpannan, lägg på locket och låt den bli varm.
  • Värm tortillas/tacoskalen i ugnen strax före servering, eller som det står på förpackningen.

Tillbehör

  • Skölj rengör sallad, lök och paprika och skär dem i tunna strimlor.
  • Skölj och skiva gurka och tomat i bitar.
  • Servera sallad, grönsaker och ost på ett fat eller i skålar. 
  • Fyll heta tacoskal med grönsaker, ost och lax, och servera med gräddfil och tacosås.