Mustig laxsoppa

Mustig laxsoppa

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda.  Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,87543294117647

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Skrubba rent musslorna under kallt vatten, släng de som är trasiga eller har öppnat sig.

  • Strimla lök och fänkål fint och lägg i en kastrull. Häll i oljan, tillsätt saffran och fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.

  • Lägg i musslorna och fräs ytterligare några minuter, häll på vin, vatten och passerade tomater och sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.

  • Ta 0,5 msk rivet apelsinskal och juicen från hela apelsinen, häll det i kastrullen och låt småkoka i 20 minuter.

  • Skär upp laxen i kuber.

  • Smaka av soppan med salt och peppar.

  • Lägg i laxbitarna och låt koka i 2 minuter under lock, (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder).

  • Servera med lite dill och ett gott bröd.