Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk laxpiccata med spagetti

Den här rätten är utmärkt som lite finare vardagsmat. Norsk laxpiccata gör du på bara 20 minuter.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Vispa ägg och blanda med grovriven parmesan.
  • Blanda vetemjöl med salt och peppar. Pudra över laxfiléerna och doppa sedan i ägg- och parmesanblandningen.
  • Stek laxfiléerna i olivolja, ca 3-4 minuter på varje sida.
  • Blanda en dressing av olivolja, färsk basilika, pinjenötter, citronsaft och socker.
  • Dela cocktailtomater i halvor och slå över dressingen.
  • Koka spagetti och blanda därefter med olivolja, salt och peppar.
  • Skär laxen i mindre bitar. Lägg upp spagettin på fat och fördela tomatdressingen över, toppa med laxbitarna.