Norsk laxpiccata med spagetti

Norsk laxpiccata med spagetti

Den här rätten är utmärkt som lite finare vardagsmat. Norsk laxpiccata gör du på bara 20 minuter.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,3124975

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gör så här

  • Vispa ägg och blanda med grovriven parmesan.

  • Blanda vetemjöl med salt och peppar. Pudra över laxfiléerna och doppa sedan i ägg- och parmesanblandningen.

  • Stek laxfiléerna i olivolja, ca 3-4 minuter på varje sida.

  • Blanda en dressing av olivolja, färsk basilika, pinjenötter, citronsaft och socker.

  •  Dela cocktailtomater i halvor och slå över dressingen.

  • Koka spagetti och blanda därefter med olivolja, salt och peppar.

  • Skär laxen i mindre bitar. Lägg upp spagettin på fat och fördela tomatdressingen över, toppa med laxbitarna.