Olivbakad lax med toscansk brödsallad

Olivbakad lax med toscansk brödsallad

Ibland är det skönt att göra det enkelt för sig. Ta färdig olivtapenad och lägg på laxen, slå in i folie. Servera med en härlig toscansk brödsallad. Det blir supergott!

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,5

Ingredienser

Antal portioner

Sallad

Gör så här

  • Täck laxbitarna med tapenaden och smaka av med salt.

  • Slå in i folie, lägg på grillen och baka klart ca 8-10 minuter.

Serveras med toscansk brödsallad.

Toscansk brödsallad

  • Skär grönsakerna i grova bitar och blanda på ett fat.

  • Blanda olja, vinäger, riven vitlök, kapris och strimlad basilika.

  • Skär oliverna i ringar och blanda med bröd och dressing.

  • Blanda sedan med grönsakerna och riv i ytterligare basilika och smaka av med salt och svartpeppar.