Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pepparrotsgravad lax

Grava lax är lätt och du kan smaksätta den på många olika vis. Den här pepparrotsgravade laxen är supergod.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka av laxen med papper.
  • Putsa laxen fri från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång eller pincett.
  • Blanda kryddblandningen.
  • Skala och riv pepparroten fint.
  • Plocka dillen och hacka vipporna fint. Blanda ner dill och pepparrot i kryddblandningen.
  • Gnid in kryddblandningen ordentligt på laxens köttsida och låt sedan laxen stå kvar i rumstemperatur i minst en timme.
  • Täck över och åt laxen stå kallt i kylskåpet, minst ett dygn.