Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pepparrotsgravad lax

Grava lax är lätt och du kan smaksätta den på många olika vis. Den här pepparrotsgravade laxen är supergod.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka av laxen med papper.
  • Putsa laxen fri från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång eller pincett.
  • Blanda kryddblandningen.
  • Skala och riv pepparroten fint.
  • Plocka dillen och hacka vipporna fint. Blanda ner dill och pepparrot i kryddblandningen.
  • Gnid in kryddblandningen ordentligt på laxens köttsida och låt sedan laxen stå kvar i rumstemperatur i minst en timme.
  • Täck över och åt laxen stå kallt i kylskåpet, minst ett dygn.