Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Så enkelt och så gott. Laxen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,14286

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Rosta fänkålsfröna i het panna, rör om och när de fått färg ta av från spisen.

  • Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller mortel.

  • Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla laxen i fänkålsmjölet.

  • Pensla på olja och grilla på hög värme, 20–30 sekunder på varje sida. Låt vila.

  • Smula ner chévreosten i en bunke, mixa med crème fraîche. 

  • Smaka upp med svartpeppar.

  • Lägg oliverna på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn på full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö olivsmulorna över rätten.