Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sashimi

Sashimi är färsk fisk och skaldjur som skärs i tunna skivor och serveras utan ris. Servera sashimi med strimlade rå grönsaker och en av de goda såserna.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

Dressing

  • Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.
  • Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.
  • Låt dressingen dra några timmar i kylen.
  • Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.

Sojasås med sesam och lime

  • Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.

Sashimi

  • Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
  • Lägg sen upp dem på ett fat.
  • Servera med dressingen och sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.