Senapsgravad lax

Senapsgravad lax

Grava norsk lax är enkelt och det blir mycket godare om du gör det själv. Prova senapsgravad lax, det passar perfekt till jul, midsommar, påsk och fest.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,79338818181818

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Skölj laxen i kallt vatten och torka av med papper. Putsa därefter laxen fri från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).

  • Blanda allt till kryddblandningen. Gnid in blandningen på laxen. 

  • Låt laxen stå kvar framme tills blandningen börjat smälta, minst en timme. Ställ laxen sedan kallt minst ett dygn.