Sesamlax på asiatisk grönt

Sesamlax på asiatisk grönt

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,125

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. 

  • Koka upp vattnet och låt nudlarna koka 3 min. Skölj i kallt vatten.

  • Skär laxen i mellanstora bitar.

  • Blanda sojaolja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.

  • Dela broccolin i små buketter, skiva paprikan och pak choi i bitar. 

  • Stek broccoli, paprika och pak choi tillsammans med wokgrönsakerna på plåt i 20 min i ugn.

  • Tillsätt äggnudlar, väl avrunna och toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 min.

Sås

  • Finhacka jordnötterna och koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna på svag värme i 10 minuter.

  • Smaka av med limesaft.

  • Servera jordnötssåsen i en skål.