Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sesamlax på asiatisk grönt

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Koka upp vattnet och låt nudlarna koka 3 min. Skölj i kallt vatten.
  • Skär laxen i mellanstora bitar.
  • Blanda sojaolja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
  • Dela broccolin i små buketter, skiva paprikan och pak choi i bitar.
  • Stek broccoli, paprika och pak choi tillsammans med wokgrönsakerna på plåt i 20 min i ugn.
  • Tillsätt äggnudlar, väl avrunna och toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 min.

Sås

  • Finhacka jordnötterna och koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna på svag värme i 10 minuter.
  • Smaka av med limesaft.
  • Servera jordnötssåsen i en skål.