Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Skomakarlax

Skomakarlåda tillhör vår klassiska husmanskost. Byt köttet mot lax och vips har du ännu ett fiskrecept på din repertoar. Lätt att laga och gott att äta. Precis som det ska vara en vardag.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Strimla bacon fint. Stek knaprigt.
  • Tillsätt en halv fint strimlad purjolök. Ställ åt sidan.
  • Salta och peppra laxen noga.
  • Stek i smör och olja på hög värme i 2 minuter på varje sida.
  • Ställ åt sidan.
  • Blanda 1 dl balsamvinäger med 1 dl olivolja, tillsätt bacon och purjo.
  • Värm försiktigt.
  • Servera med fint hackad gräslök och potatispuré.