Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Stek av lax med rostad broccolisallad

Den perfekta grillrätten för stora sällskap. Knyt ihop två laxbitar mot varandra med färska örter emellan. Ta det du har till hands eller följ receptet nedan. Med skinnsidan utåt är det enkelt att grilla och få allt klart samtidigt.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela laxen i två lika stora bitar. Lägg rosmarinkvistar och citronskivor (utan skal) på den ena laxbiten och placera den andra ovanpå, med skinnsidorna utåt. Bind samman med steksnöre. Grilla vid sidan om kolen i ca 10 min på varje sida med locket på. Använd gärna grilltermometer, 50–55°C beroende på hur rosa du vill ha din lax. Kom ihåg att den eftersteker även när du tagit av den från grillen
  • Grilla broccolin tills de mjuknat något och fått en grillad yta. Dela tomater i halvor och lägg upp dem med broccolin i en skål. Knaperstek baconen och strö den över salladen.
  • Vispa samman alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Servera sedan tillsammans med laxen.